Esbart Sant Jordi

Història de l’Esbart Sant Jordi

L’història de l’Esbart Sant Jordi comença en una casa del carrer Larrad l’any 1970 gràcies a l’empenta i les ganes d’un grup de joves escindits del Català de Dansaires i sota la il·lusió del que fora el seu president Manel Cebrián i Durbà (1916-1991).

Història de l'esbart

En un primer moment el seu local d’assaig va ser “La Penya Cultural Barcelonesa” i passats uns anys (1977) l’Esbart es va traslladar a la seva actual seu, el Foment Martinenc de Barcelona, al barri del Clot-Camp de l’Arpa.

En els seus inicis l’Esbart Sant Jordi es composava d’un únic grup de dansaires i tenien un sol vestuari per tots els balls que dansaven. Actualment, l’Esbart compta amb 3 grups de dansa en edats compreses des dels 4 fins als 30 anys i és propietari d’un nombrós vestuari confeccionat íntegrament per gent emprenedora i voluntària de l’Esbart, destacant a la Sra. Joana Raimundo i Sánchez, la qual ha dissenyat i ha cosit més del 80% del vestuari actual.

En la seva trajectòria l’Esbart ha procurat en tot moment mantenir-se actiu mitjançant quantitat d’actuacions arreu del nostre país, l’estat espanyol, Bilbao, Valladolid, Biar …. i a l’estranger, Laussanne, Amsterdam, Brussel·les, Tolousse, L’Alguer, Florència, Castiglionne del Lago, Luxemburg, etc; destacant també la participació de quaranta dels nostres dansaires en la Cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona’92.

A més de les diferents actuacions de l’Esbart com a tal, cal ressaltar les múltiples activitats que com a grup de gent es duen a terme, excursions, dinars/sopars de germanor, sortides a l’estiu i la celebració de les diferents festes que la cultura catalana ens ofereix.

L’Esbart és membre fundador de la Rada d’Esbarts Infantils i Juvenils CATALONIA, creada l’any 1978 per que els mes menuts tinguéssim una sèrie de ballades al cap de l’any.

Un altre aspecte a destacar és una magnífica col·lecció de nines vestides amb la major part del vestuari de l’Esbart, de mida reduïda és clar, les quals formen una esplèndida exposició de les diferents indumentàries que l’Esbart fa servir en les seves actuacions.

L’espectacle de dansa que ofereix el Cos de dansa esta basat amb danses dels Països Catalans i danses de nova creació, totes elles plenes de bellesa, colorit i espectacularitat.

Deixa'ns les teves dades i t'enviarem un correu quan hi hagi novetats.
Loading

This will close in 0 seconds